Resultat från pysselkvällen

Det blev ingen korttillverkning trots att jag var rätt sugen på det. Istället blev det broderier. Denna har jag bara börjat på - men har man lovat bilder så har man!!! Botten är filt och över det ett lager tyll - tänkte se om man kunde göra något roligt av den kombinationen... Det som saknas är att pimpa den; Ge den dosen av kitsch som bonaden kräver.



//LindaLu

Piffade burkar

Jag hade kvar av krokodilplasten och klädde ett par vanliga plåtburkar också.  En snygg burk har man ju alltid användning av!



//LindaLu

Hyllan på plats!

Här har ni en bild när hyllan sitter på plats i köket igen.
(se tidigare inlägg för före/efter-bilder)



//LindaLu

Tidskriftsamlare

Billiga tidskriftsamlare köptes in från ikea för en spottstyver. Baksidan kläddes med självhäftande plast i form av krokodilpräglat syntetskinn. Superlätt och supernajs! Du kan också använda tapetrester, magasinbilder eller annat du har tillhands.


//LindaLu

Förnyad kryddhylla

Den gamla kryddhyllan ovanför köksfläkten behövde fräschas upp en aning! Den mycket enkla lösningen blev plast och "trä" på rulle. Snabbt fixat till en låg kostnad.



//LindaLu

Scoubidou

Scoubidou: En hobby för alla åldrar - det är bara att anpassa svårighetsgraden!

Här är mina första försök till scoubidou- pyssel.
Den enda nackdelen är att det tar lite tid innan man börjar se resultat. Men har man bara lärt sig grundtekniken finns det hur mycket som helst roligt och fint man kan knåpa ihop.



Vill du lära dig? Kolla in HowToMakeScoobies.com.
Är det någon som hittar en ännu bättre gratis manual på nätet - meddela mig gärna!

//LindaLu

LindaLu- väskor

Den här lilla väskan tillverkade jag i bronsfärgat skinn, "LindaLu" är i svart laxskinn och dekorerat med knallrosa brodyrtråd. Knallrosa foder.



Den första upplagan gjorde jag i guldlamé med detaljer i lilametallic.
Jag behövde en necessär/liten väska och gjorde en quiltad version med mitt namn på.



//LindaLu

Piffad väska

Denna väska har min mamma vid det här laget redan slitit ut. Det var en tråkig grovvävd svart väska som fick dekor i form av en dödskallefjäril. Vitt bandgarn, korsstygn och några efterstygn senare så var det klart!



//LindaLu

Pysselkväll

Ikväll kommer en kompis på besök för lite pyssel & knåp. Jag är sugen på att göra några kort, men det kan lika gärna bli någon form av handarbete. Det ska bunkras upp med pyssel framför tv´n! Några bilder ska jag nog få till så jag kan visa vad kvällens aktiviteter resulterade i.

//LindaLu

Rosenbakelse

När jag ändå är inne på temat rosor passar jag på att visa en riktigt somrig rosbakelse till klänning jag knåpade ihop en gång. Stretchig mörkgrön sammet till överdelen, organza och flera lager rosa tyll till kjolen. Den stora rosdekoren gjorde jag av rosa tygblad, glittrig organza och massor med strass i olika toner i mitten.



//LindaLu

Rosa pynt

Under det senaste året har det varit dåligt med levande växter i mitt hem. Mest på grund av lägenhetens pyttelighet och avskärmande persienner som fick de jag hade att sakta dö. Istället har jag ett par sådana här.



Som ni kanske ser inspirerade denna bild mig att göra rosen i bloggens bakgrund.

//LindaLu

Ny design & ett rop på hjälp!!!

Nu har jag suttit och knåpat på en ny design till bloggen. Den förra var en snabbgrej för att testa lite, men sedan ville jag ändra till någonting jag gillar. Rosa, Svart  och tatueringar fick bli min inspiration.

Vad har ni för synpunkter? Jag hade gärna önskat en svart, kanske rundad ram som tydligt avgränsar hela bloggen från bakgrunden. Har provat fixa det själv, men förgäves... :( Den svarta ramen runt headern kunde jag iaf få till med lite css-trixande - hade helst sluppit den.

PS:
En dröm hade varit om jag kunnat få en kitschig guldram (alt svart) runt allihop...

Någon som vet hur man gör och kan hjälpa mig?


Här nedan får ni sista chansen att de den gamla designen.  Jag vill ju inte behöva skämmas för mina konstverk i paint när jag sedan blir en känd och berömd bloggare. Hahaha!



//LindaLu

Ragdoll

Den här raringen gjorde jag för ett filmprojekt. Jag skulle göra en sliten gammal trasdocka som skulle klara av att flyta i kanalen(!). Dockan svärtades ner med en halvtorr spritpenna. Rosetten fick samma behandling samt smältes lite här och var med hjälp av en tändare. Flytförmågan fixades genom att blanda frigolitkulor med stoppningen. Ena ögat har den "tappat". För att få lite extra patina fick dockan en omgång på trottoaren, gräsmattan och rabatten utomhus. Smutsen fäste dock inte på fotot. =)



//LindaLu

Matcha brillsen med manikyren

Pysselgenen tar ibland ut sin rätt: Jag fick idén att matcha manikyren med mina brills... Det kanske verkar trist i teorin, men har man i praktiken roliga brills är det svårt att låta bli. Alternativ som också kan göra sig snyggt är bågar och naglar i svart/strass, leopardmönster, randigt, vitt...



//LindaLu

Tapeter i taket

I min lägenhet tapetserade jag en mönstrad fondvägg. Då det saknas taklister och blev en tråkig avslutning, skar jag ut delar av tapeten och lät den fortsätta upp en bit över taket. Det blev mycket fixande och trixande med skalpellen men slutresultatet blev riktigt schyst!



För er som inte gillar att trixa med skalpeller finns det numera färdiga taktapeter/detaljer att beställa på nätet! Jag har bland annat sett jättefina takrosetter i guld.

//LindaLu

Välkommen till inspiration by LindaLu!

I bloggen "Inspiration by LindaLu" kommer jag att dela med mig av alla mina pyssel och knåp. Min förhoppning är att det ska inspirera någon, ge lite skaparglädje till en annan och visa en tredje att handarbete inte behöver vara trist, tråkigt och töntigt. Men inte minst är det även för att främja min egen kreativitet och hålla skapandet vid liv.

Titta in lite då och då för nya tips & trix!

//LindaLu 

RSS 2.0