Nya lägenheten!

Här har jag knåpat ihop en planlösning och även möblerat den. Färger och möbler kommer såklart se annorlunda ut, men nu har ni något att utgå ifrån när renoveringen sedan ska påbörjas...


Visst fungerar det bra att bygga om en tvåa till trea? Det blir ju nästan som en fyra med tanke på ateljélösningen...

//LindaLu

Nya tapeter!

Idag har jag äntligen hittat tapeten jag så länge letat efter! Jag föll handlöst för en fondtapet i svart, silver med inslag av beige och cerise. Det som saknades var en lämplig randig tapet. Den hittade jag - bara sådär! - på Hornbach idag. Breda ränder (ca10cm) i svart och silver.



Snacka om att det kommer att bli supercoolt och riktigt LindaLu´igt!!!

//LindaLu

Broscher av nålfiltad ull

Här är några broscher jag nålfiltat av kardad och färgad ull. Det är en teknik som går både snabbt och lätt att lära sig. Sy sedan fast en broschnål, lite pärlor och pynt  så har du fixat fina små personliga gåvor.

Nålfiltade ullbroscher

//LindaLu

ps. Missa inte min TÄVLING och auktionerna på TRADERA.

Tävling hos LindaLu!!!

Nu drar jag igång en tävling på min blogg! Eftersom jag vill främja kreativitet och skaparglädje kan du nu tävla om ett pysselkit som passar alldeles förträffligt inför julen. Det enda du behöver göra är att lämna en kommentar till inlägget. Kommentar nr 100 vinner tävlingen!!! Du får lämna en kommentar/dag för att öka dina chanser. Kommentarerna kommer inte att publiceras förrän tävlingen är avslutad... annars blir det ju inget spännande.

Tävla hos LindaLu!

Pysselpaketet innehåller: Olikfärgade filtbitar, melerad broderitråd i matchande färger, grönt dekorband, en ask med fina pärlor och små knappar i olika storlekar. Dessutom medföljer ett idéuppslag du kan använda som mönster till ex julgranspynt. Julpyssla själv eller ge bort det i julklapp!!!

Tävla med LindaLu

Lycka till med tävlandet!!! //LindaLu

ps. kommentarer som saknar bloggadress eller mailadress kommer inte att räknas med, likaså om du lämnar fler än en kommentar/dag. Du behöver dock inte ha en egen blogg för att vara med att tävla!

Thinking of you

Ett liv är inte evigt, däremot dess minne. Jag har bestämt mig för att föreviga denna underbara rarig och låta honom få hedersplatsen på  väggen i mitt nästa hem. En liten prins har han alltid varit, så jag tänker mig ett retuscherat fotografi i svartvitt, med en krona på huvudet. Eller kanske avbildar jag honom på en målning?



I wish forever sweet dreams to the sweetest little familymember. R.I.P. my dear!


//LindaLu



Ikväll avgörs det...

Fram till klockan 20:02 ikväll kan ni buda på Världens finaste halsduk by LindaLu, på Tradera.
Skulle ni missa den finns det andra auktioner att buda på...




ALLA LINDALU´s AUKTIONER PÅ TRADERA

Lycka till! //LindaLu

Tack!!! till alla ni rara, helt underbara...

Jag kom nyligen hem. Det hängde en kasse på mitt dörrhandtag. En överraskning!!!



Det var en födelsedagspresent från mina bloggisar Alexis, Johan, Malin, Mira & Peggy!!!




I paketet fanns en superfin ask med chokladpraliner och boken 100% choklad
från Chokladogram.se. Ni behöver inte fundera en sekund över vad jag sk.a göra ikväll... *mums*mums*

Ett stort tack även till familj och vänner för att ni har uppmärksammat min dag.

//LindaLu

Sockersött smultron som hundkoja

Här är en liten hundkoja för inomhusbruk som jag gjorde för ett par år sedan. Det är ett smultron i knallrosa lurvig päls med guldfrön på. Limegrön knopp och foder.


PS: Jag håller på att gå igenom bildarkivet ikväll...

MISSA INTE LNDALU´s TÄVLING HÄR!


//LindaLu

Icke-tips inför julen...

Valet av gran är en mycket viktig ritual. Det är inte bara att köpa vilken som helst - för en riktig ska det vara! Granen på bilden är från 2004. Kungsgran passar bra när man inte vill ha barr överallt. Men det gäller att välja rätt.



Det första bekymret med denna gran började när vi skulle ta hem den.
Vi hade bara ett par hundra meter att gå, men vad spelar det för roll när något är tungt som bly? Vi försökte lasta den på barnvagnen (barnet bar vi i famnen!), men den välte och höll på att ge vika av all tyngd. Några fler vält och lång tid senare kom vi hem - alla hela men inte alls glada & rena.

Väl hemma skulle vi skruva fast granen i julgransfoten
. Försök få på er en sko i storlek 19! Efter en hel del täljande passade den hyfsat. Japp! NU kan vi äääntligen resa granen! - trodde vi ja... Granen var för lång. Den fick kapas och täljas igen. Kanske det gått fortare att ta upp ett hål i taket?

Slutligen fick vi möblera om vardagsrummet för att den skulle få plats
- den visade sig vara nästan lika bred som den var hög! Men så var det också den vackraste granen någonsin. Att vi inte hade pynt så det räckte på långa vägar spelade mindre roll. Jag gjorde knorrar av rött presentsnöre för att fylla ut lite.

Glädjen var total tills att granen skulle slängas ut. Vi fick pressa den ut till hallen, när vi väl kom till dörren gick det inte alls - grenarna hade torkat... Och det var barr i hela hallen! Vi fick slita in den i vardagsrummet igen och kapa alla grenar med sekatör och såg. Barr i hela lägenheten! Därefter packades allt ner i fyra sopsäckar och ställdes ut på balkongen.

Summan av kardemumman: Ögonmått är inte att lita på, Kungsgranar kan barra och provlyft innan du köper!


//LindaLu

Julklappstips: Sy en väska!

Väskor är väldigt lätta och tacksamma att sy! Här är en smart dagisväska: Foder av vaxduk är perfekt för leriga stövlar. Då axelremmen är reglerbar kan barn och vuxna turas om att bära den. Allt som oftast har man ju flera väskor att bära på (kanske även barnet!) och då funkar väskan att knäppa fast runt höften också. I det stora locket finns plats för småsten och annat viktigt som inte får komma bort.



Enklaste väsktipset: Köp ett snyggt kuddvar med dragkedja och sy dit en väskrem!  Tada!

//LindaLu

Julklappstips!

Jag tänkte att det är dax att börja lägga upp lite tips på julklappar du kan tillverka själv! Här kommer det första:


Roliga baciller går både snabbt och lätt att sy själv. Skissa din bacill på ett bakplåtspapper - det har lagom storlek och håller bättre än mönsterpapper. Klipp ut ditt mönster i två lager fleece och sy dit ögon och mun i en avvikande färg på ena sidan. Sy ihop filuren, det är inte nödvändigt att vändsy den - fleece repar inte upp sig och de råa kanterna blir rätt snygga! Lämna ett litet hål så du kan fylla den med vadd bara.

Extratips:
  • Varför inte göra en bacill som är glad på ena sidan och arg på den andra?
  • Ju fler baciller desto bättre! Vem skulle inte bli glad av ett helt gäng baciller i olika färger och miner?
//LindaLu

Tävling!

Innan jag drar igång en egen tävling här på bloggen så vill jag tipsa om Charlottes nya tävling här:
CHARLOTTE.nu

Anledningen till den ovanliga länkningen är att jag samtidigt vill passa på att tacka för priset jag vann i den förra tävlingen! Idag damp det ner ett paket på hallgolvet - en jättefin plåtask med fejktatueringar (som blir en perfekt julklapp till kiddet!) samt nuvarande och nästkommande nummer av Allas. Det är mycket möjligt att jag får inspiration till lite vintrigt pyssel...

//LindaLu

Julkryddad varm choklad

Om du är sugen på något extra gott, vill ge bort en personlig julklapp eller gåbort-present MÅSTE du prova "min" julkryddade varma chokladdryck!

Det enda du behöver är:
  • Chokladdryckspulver - Jag föredrar den som blandas med vatten. Den går utmärkt att blanda med mjölk (men man måste inte ha det hemma).
  • Pepparkakskryddor - Finns färdigblandat att köpa. Blanda inte i hela påsen med en gång, utan prova dig fram. Ca ½ brukar räcka till 1frp chokladdryckspulver
  • En fin burk - blanda pulver och kryddor med försiktighet, knyt ett juligt band om burken. Häng gärna dit en måttskopa om du ska ge bort chokladpulvret i present.


Ps: Jag dricker alltid chokladen med spraygrädde på toppen och pudrar över med ett socker smaksatt med vanilj och kanel.

//LindaLu

Tatueringsmotiv

Jag gillar också att teckna. Tatueringar är nog favoriten. På senare år har de blivit mindre svarta och mer färgglada. Kamerablixten får färgerna att se blekare ut än vad de är IRL.



Det nedre motivet kanske skulle passa i höjd med fotknölen och växa upp mot vaden?



//LindaLu

Dagens outfit!

Dagens outfit består av dessa 4 plagg som jag lagt ut till försäljning på Tradera i eftermiddag. Givetvis är det egen design/tillverkning.

TILL AUKTIONERNA! UTROPSPRISET ÄR ALLTID 1:-!!!




//LindaLu

Följetong: Sjal - nystan4

Sjalen har växt, men jag är inte färdig med den på lååånga vägar!



//LindaLu

Bilder från mitt hem

Här är några bilder från min nuvarande bostad. Längst ner kan ni se hur den såg ut på visningsdagen - innan jag slog klorna i den.



Här är allt nyfixat och jag gillar det "rena" intryck bilden ger. Personligen vill jag inte bo överbelamrad med småprylar. Hellre har jag några få saker framme som jag verkligen tycker om och vill titta på ofta. Dessa byts dock ut emellanåt.



Efter att bilden togs har kryddhyllan fått sig en makeover och vitvarorna har bytts ut.



Så här såg det ut på visningsdagen. Vilken skillnad va?

//LindaLu

Assymetrisk omlottkjol

Här är en assymetrisk omlottkjol á la LindaLu! Den är sydd i svart kritstrecksrandig polyester med fint fall, lite draperad i ena sidan. Kantad med tunn spets och linning av ripsband. Foder i charmeuse med en kreppad rå taftvolang i nederkant. Kjolen stängs med två karbinhakar och en knapp i ena sidan. Storlek: S/M

AUKTIONEN HITTAR DU HÄR! UTROPSPRISET ÄR ALLTID 1:-




//LindaLu

Gratis är gott!

Nu har jag klickat hem en beställning med finfina saker till mitt nya hem! Jag valde en röd swingvas och 6 stora härliga dricksglas från Zaperastore. Jag är supernöjd! Att jag dessutom får paketet helt gratis gör ju inte saken sämre...



Vill du själv köpa något av detta hittar du dem på: Dansk Design 

Eller vill du hellre få det (eller annat) gratis? -
Meddela mig er mailadress så ska jag introducera er till Zapera. Man gör några undersökningar på nätet, samlar poäng - och kan sedan handla hur fina saker som helst!!! (Inte att förknippas med andra sk "gratissidor"...)

//LindaLu

Dax för ny frisyr?

Gårdagens pyssel bestod i att färga håret, det blev svart igen efter en blond sommar. Nu saknas bara att fixa till frisyren. Det är ju något jag gör sisådär en gång i veckan... ;-)
Här kommer ett kollage på några av mina gamla frissar - man kanske borde göra en frisyrbok snart?



Vad ska jag hitta på denna gång???

//LindaLu

LindaLu - nu på Tradera!!!

Efter att jag fått så fina komplimanger för slipshalsduken har jag bestämt mig för att sälja den via Tradera. Varsågoda att börja buda!!!

HÄR HITTAR DU AUKTIONEN.



Så småningom kommer jag att sälja fler av mina alster... Håll utkik!

//LindaLu

Julpyssel

Dessa blommor är superenkla att göra själv! Du behöver bara en bit filt, pärlor samt nål&tråd. På bilden har jag använt 6 blomblad, de passar bra som t.ex. bordsdekorationer. Genom att öka antalet blad och pärlor gör du lätt fina ljusmanchetter. (Uppmärksamma brandrisken bara!)



Här är en bladmall du får använda fritt.
Ändra utskriftsstorleken om du vill ha den mindre/större.

.

Använd röd filt och vita pärlor så har du julstjärnor, eller svart/guld för en mer classy look som kan användas året om.

//LindaLu

Blomsjal & randig halsduk



Sjalen är virkad i olikfärgat acrylgarn.
Det går både snabbt och lätt att virka den! Blommorna består av luftmaskbågar, de virkas dessutom ihop successivt - så man slipper sitta och sy ihop dem! Garnkvalitet och nålstorlek avgör blommornas storlek. Själv föredrar jag riktigt tjockt/dubbelt garn och en nål ca 6.

Halsduken är rätstickad på längden, man byter man färg varje varv
och sparar långa trådar i kanterna för att knyta fransar. Om man vill kan man knyta in lite extra trådar så blir fransarna tjockare.

//LindaLu

Följetong: Sjal - nystan3

Nu börjar den bre ut sig på soffan! Det går framåt...


//LindaLu

Vad ska detta bli?

Detta har jag redan en plan för. Det är en ruta stickad i ett superroligt trasselgarn. Vad tror ni jag ska ha det till?



//LindaLu

Följetong: Sjal - nystan2

Här har sjalen börjat LindaLu-ifieras med små inslag av glada färger. Inga saker är roliga saker om de saknar detaljer... Detaljer gör vardagliga saker personliga.



//LindaLu

Vad ska detta bli?

Här är ett nygammalt projekt som hittades i en låda. Vad ska det bli? När kommer det att vara klart?



//LindaLu

Förvaring för stickor

Man behöver inte förvara sina stickor, virknålar i tråkiga plastfodral! Jag köpte en stor cerise metallvas/urna istället.


//LindaLu

Följetong: Sjal - nystan1

Jag håller på att virka en sjal. Tanken är att den ska bli lika stor som en (mindre) pläd och kunna svepas runt både hals och kappa. Fransarna ska bli både täta, långa och många. Nystan 1 är avklarat:



//LindaLu

Badrumsprylar

Häromdagen hittade jag ett nystan med ljust turkost papperssnöre. Det blev till två små virkade korgar att förvara bomullspads och tops i. Det kanske bästa av allt med dessa: När jag tröttnar på dem slängs de i pappersinsamlingen!



Något roligt att pyssla med är luffarslöjd! Det enda som behövs är ståltråd och en tång. Stommen görs av en kraftigare tråd och binds sedan ihop med vanlig tunn ståltråd. Här har jag gjort en hängare till smycken. Nästa gång gör jag en i två våningar och sprayar den i guld istället.



PS. I bakgrunden skymtas min badrumstapet! Det kanske inte syns så väl - men den glittrar!

//LindaLu

Köksbilder

Här är ett par bilder på köket i min förra bostad. Jag har ritat det själv, och byggt det med hjälp. Ursprungsköket finns det tyvär inga bilder på, men det var slitet 70-tal i vitt med knallorange väggar och "standard-allt".



Luckorna är i vitt och zebranoträ. Bänkskiva i betonglaminat. Stort kakel med ojämn yta. De bästa sakerna med köket är lådorna på hela 120 cm bredd(!), att kaklet täcker så mycket av väggytorna att det är superenkelt att hålla rent samt "hålet" till vardagsrummet som gör att man kan titta på tv samtidigt som man står och lagar mat.



Köket kommer från Kvik.

//LindaLu

Världens finaste halsduk!

I helgen har jag gjort verklighet av en idé på en halsduk jag haft sedan förra hösten någon gång: En gigantisk virkad slips i glada färger! Den räcker ner till höften och slipsknuten kan dras upp eller ner beroende på hur tight man vill att slipsen ska sitta. En ny variant på gamla tidens scarfringar... Halsduken är kantad med svart lurvigt pälsgarn.



Detaljbild på kaninen:



//LindaLu

Sushipyssel

Då kostnaden för mitt sushi-intag skjutit i höjden något otroligt det senaste tänkte vi att vi skulle pyssla ihop egen sushi i helgen och äta oss proppmätta. Sagt och gjort inhandlades de ingredienser som behövdes, några saknades i affären så vi fick klara oss utan dem och vara lite kreativa istället. Här har ni resultatet:


Det blev supergott - så nu kommer vi att pyssla ihop mycket sushi här på helgerna...

//LindaLu

RSS 2.0