Icke-tips inför julen...

Valet av gran är en mycket viktig ritual. Det är inte bara att köpa vilken som helst - för en riktig ska det vara! Granen på bilden är från 2004. Kungsgran passar bra när man inte vill ha barr överallt. Men det gäller att välja rätt.



Det första bekymret med denna gran började när vi skulle ta hem den.
Vi hade bara ett par hundra meter att gå, men vad spelar det för roll när något är tungt som bly? Vi försökte lasta den på barnvagnen (barnet bar vi i famnen!), men den välte och höll på att ge vika av all tyngd. Några fler vält och lång tid senare kom vi hem - alla hela men inte alls glada & rena.

Väl hemma skulle vi skruva fast granen i julgransfoten
. Försök få på er en sko i storlek 19! Efter en hel del täljande passade den hyfsat. Japp! NU kan vi äääntligen resa granen! - trodde vi ja... Granen var för lång. Den fick kapas och täljas igen. Kanske det gått fortare att ta upp ett hål i taket?

Slutligen fick vi möblera om vardagsrummet för att den skulle få plats
- den visade sig vara nästan lika bred som den var hög! Men så var det också den vackraste granen någonsin. Att vi inte hade pynt så det räckte på långa vägar spelade mindre roll. Jag gjorde knorrar av rött presentsnöre för att fylla ut lite.

Glädjen var total tills att granen skulle slängas ut. Vi fick pressa den ut till hallen, när vi väl kom till dörren gick det inte alls - grenarna hade torkat... Och det var barr i hela hallen! Vi fick slita in den i vardagsrummet igen och kapa alla grenar med sekatör och såg. Barr i hela lägenheten! Därefter packades allt ner i fyra sopsäckar och ställdes ut på balkongen.

Summan av kardemumman: Ögonmått är inte att lita på, Kungsgranar kan barra och provlyft innan du köper!


//LindaLu

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0